Skip to content

Kosten lidmaatschap

Kosten van een lidmaatschap

De contributie

De contributie bedraagt € 9,00 per maand en € 108,- per jaar. De contributie wordt één keer in de drie maanden geïnd. Dit houdt in dat aan het begin van elke derde maand de contributie wordt ingehouden á €27,00. Onze contributie wordt achteraf geïncasseerd, dit betekent dat u betaalt voor de drie voorgaande maanden.

Overige kosten

Aanschaf scouting uniform: blouse, das of Buff en de bijbehorende badges.
Gemiddeld moet u voor aanschaf van een blouse (ScoutFit) en de bijbehorende badges(speltak- en installatie insignes) rekenen op een bedrag van ± € 55,00.

Bij een installatie worden de benodigde artikelen door de leiding vaak centraal besteld bij de Scouting winkel (de Scoutshop). U kunt zelf ook een bezoek brengen aan een van de fysieke Scoutshop winkels. De dichtstbijzijnde is in Zwolle. Voor adressen en openingstijden bezoekt u de website van Scouting Nederland of de Scoutshop.

De Scouting Borculo groepsdas of -Buff (wat het lid het meest comfortabel vindt)  en het “Cycloongroep”-naambandje zijn te krijgen bij Scouting Borculo zelf. Het “Cycloongroep”-naambandje is gratis, de groepsdas of -Buff kosten beiden € 12,50.

Kampen en overnachtingen
De speltakken rekenen tevens kampgeld voor de jaarlijkse kampen en evt. voor een overnachting. Hierbij kunt u rekenen op een eigen bijdrage van € 12,50,- voor een overnachting tot € 120,- voor een kamp.

Meer informatie hierover krijgt u van de speltakleiding waarvan uw zoon/dochter lid is, voor de betreffende kampen.