Skip to content

Informatie voor inschrijven

Informatie voor het inschrijven

Leuk dat je interesse hebt om jezelf of een potentieel jeugdlid in te schrijven!
Hieronder vind je de benodigde  informatie over het lid worden en het lidmaatschap. Scouting Borculo is een actieve scoutinggroep. Naast leden bestaat onze groep uit een groot aantal vrijwilligers, die iedere week enthousiast leiding geven aan diverse leeftijdsgroepen (de speltakken) en het onderhouden van het terrein, de gebouwen en het spelmateriaal.  De reguliere bijeenkomsten (opkomsten) zijn in en rond onze gebouwen op de Sprakelberg (adres: Oude Diepenheimseweg 18a).

Kom kijken als het je leuk lijkt!
Voordat je lid wordt van de groep mag je eerst 3x geheel vrijblijvend komen kijken. Daarvoor stuur je eerst een mailtje naar de leeftijdsgroep (speltak) waar je in terecht gaat komen.  De beschrijvingen en mailadressen staan hier. Met de speltak teamleider spreek je af wanneer je het beste kan meekijken (normaal is dat vaak het eerstkomende weekend, maar het kan zijn dat er een bijzondere opkomst is wat niet handig is).

Tijdens de opkomsten is het handig om stevige schoenen en kleding aan te doen die vies mogen worden, waar je lekker op loopt en die tegen een stootje kunnen. Heb je al een scouting blouse dan mag je die natuurlijk aan doen! Insignes die er al op zitten hoef je er niet af te halen, de ontbrekende insignes krijg je bij de installatie.

Opkomsten

Naast de normale wekelijkse bijeenkomsten zijn er een aantal bijzondere opkomsten/activiteiten.

  1. (Weekend) kampen: Tijdens een kamp overnacht je met je speltak op het eigen scoutingterrein of ergens anders.
  2. Gezamenlijke opkomsten: Bijeenkomsten waarbij de hele groep bij elkaar komt. Zo leer je dan ook andere leden van de andere leeftijdsgroepen kennen en zij jou.
  3. Regionale opkomsten: Een bijeenkomst waarbij ook andere groepen uit de regio komen om samen een activiteit te doen.
  4. Hikes: Bijeenkomsten waar je met één of meer andere speltakleden zelfstandig een stuk gaat lopen o.b.v. routetechnieken (vaak vanaf de Scouts). Een voorbeeld hiervan is de winterhike, jaarlijks georganiseerd door scouting Groenlo.
  5. Voor ouderen zijn er ook nog tal van activiteiten op landelijk en internationaal niveau. Daarvoor verwijzen we graag naar de website van Scouting Nederland

Dit zijn de echte hoogtepunten van een scoutingjaar, waar de leden en ook de leiding met veel plezier naar toe werkt en na afloop op terug kijkt. Over bijzondere opkomsten wordt je altijd van tevoren op de hoogte gebracht.

Het inschrijven
Als je 3 keer hebt meegekeken dan vraagt de leiding of je je wil inschrijven. Na het invullen van de nodige gegevens op het inschrijfformulier (dat je van de leiding krijgt) worden deze gegevens overgenomen in het landelijke registratie systeem van Scouting Nederland. Als lid heb je zelf altijd inzicht in je eigen gegevens en heb je de mogelijkheid deze te bewerken of gegevens af te schermen via https://sol.scouting.nl/.

De speltakleiding neemt vaak nog even contact op met de ouders om te bevestigen dat de inschrijving goed is verlopen evt. voor een kennismaking met de ouders en om evt. bijzonderheden af te stemmen.

NB: Hoe we met je gegevens omgaan staat beschreven in de privacy verklaring die op deze website staat.

De installatie in de speltak
Na de inschrijving bij Scouting Borculo wordt je bij het eerstvolgende installatiemoment geïnstalleerd door de speltakleiding. Het installeren is een feestelijk moment waarbij je officieel opgenomen wordt in de groep. Tijdens deze speciale opkomst wordt de belofte afgelegd en krijg je de insignes voor op je uniform. Het uniform draag je tijdens iedere opkomst (de ScoutFit incl. insignes en de Scouting Borculo groepsdas of Buff). De leiding van de groep zal je voor de installatie informeren wat er precies moet worden aangeschaft.

Hulp naast de opkomsten:
De vereniging kan alleen bestaan als er voldoende middelen zijn om de programma’s te kunnen draaien. Daarvoor stellen wij het zeer op prijs dat ouders/leden meehelpen in de vorm van ondersteuning van de leiding bij speciale opkomsten, onderhoudsactiviteiten of als donateur. Alvast bedankt voor uw inzet en/of bijdrage.

Tot slot
Wij hopen dat je een mooie tijd gaat beleven bij onze groep. Mochten er vragen zijn, ga dan eerst naar je speltakleiding, die zijn je eerste contactpersonen. Voor vragen over de inschrijving, of evt aan onze vertrouwenspersoon vind je de mailadressen op onze contactpagina.